A Belügyminisztérium nem tartja indokoltnak megvizsgálni a Kövér Lászlóról kiszivárgott hangfelvételt

POLITIKA
2021 december 03., 18:16
comments 5

„Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva emlékeztetjük arra, hogy a beszéd egy olyan ünnepi rendezvényen hangzott el, melyen számos meghívott vendég is részt vett, akik nem tagjai a hivatásos állománynak. Vizsgálat lefolytatását a Belügyminisztérium nem tartja indokoltnak” – ezt válaszolta a Belügyminisztérium sajtóosztálya az Azonnalinak, amikor megkérdezték, hogy fogják-e vizsgálni azt a kiszivárgott hangfelvételt, amin Kövér László azt mondja, hogy az ellenzék a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat.

Az Azonnali pontos kérdése így hangzott:

indokoltnak tartják-e kivizsgáltatni akár az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának részvételével azt, hogy milyen körülmények között rögzítették Kövér László beszédét az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében a házelnök és az AH tudta nélkül, illetve hogy ez nem hordoz-e súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat?

Az Azonnali szintén megkérdezte erről az Alkotmányvédelmi Hivatalt, Kövér László sajtóosztályát és a Fidesz sajtóosztályát is, de tőlük nem kaptak választ.

A Direkt36 hozta nyilvánosságra a házelnök még tavalyi szónoklatát, amelyet a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt tartott. Kövér a titokszolgáknak tartott szülinapi köszöntőjében arról beszélt, hogy a Fidesszel szemben álló erők – tehát az ellenzék – Kun Bélához hasonlóan gondolkodnak nemzetről és államról, és ő ezt tartja a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak.

Egészen pontosan, ezt mondta:

„A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Tisztelt Kollégák!

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.