Koronavírus: magasabb a napi halálozási átlag, mint a második hullám csúcsán

járvány
2021 december 03., 08:28
comments 1

Továbbra is emelkedő tendenciát mutat a magyar koronavírusos halálozás. 191 újabb áldozata van a járványnak, miközben egy héttel ezelőtt 162 volt. Most naponta átlagosan majdnem 180-an halnak meg, többen, mint a második hullám csúcsán.

Összességében már több mint 35 ezren haltak meg a járvány kezdete óta.

link Forrás

A kórházban ápolt covidosok száma továbbra is 7500 körül alakul. 566-an szorulnak közülük invazív lélegeztetőgépre. (A hétfői módosítás óta csak ezt a lélegeztetős számot közlik, ami nem összehasonlítható az elmúlt másfél év adataival. Nem tudjuk, mennyien vannak non-invazív lélegeztetésen, és továbbra sem tudjuk, mennyien vannak még intenzív osztályon ezen a két csoporton kívül. Gulyás Gergely miniszter csütörtökön azt állította, a kormány nem szól bele, milyen adatokat tesznek közzé.)

link Forrás
link Forrás

Az új fertőzötteket mutató görbe megindult lefelé, az elmúlt hét napi átlagát nézve 9426-on áll. Úgy tűnik, ez leginkább a tesztelés csökkenésének tudható be, a teszteken belül a pozitívak aránya ugyanis nem javul ilyen módon, továbbra is minden negyedik minta pozitív.

link Forrás
link Forrás

A megyei fertőzöttségi adatokat nézve kiderül, hogy Zalában látványosan romlik a helyzet. Az elmúlt két hétben továbbra is Szolnok és Bács-Kiskun megyében találták a legtöbb fertőzöttet lakosságarányosan, de ott már csökkenő tendenciát látunk.

link Forrás

Csütörtökön hétezren kapták meg az első oltásukat, 5700-an a másodikat, és 56 ezren a harmadikat. Továbbra is előzetes bejelentkezés nélkül lehet menni oltásra, és a kormány hamarosan minden településen oltási akciónapokat indít.

Látszik, hogy a könnyített hozzáférés valamelyest növelte az oltási hajlandóságot. Az oltási hét első napjaihoz képest ugyan visszaesett a jelentkezők száma, de még mindig magasabb, mint azelőtt volt.

link Forrás
link Forrás

További ábrák, adatok, trendek a 444 járványoldalán.

Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.