A köztévé riportere elalélt attól, hogy a Puskás Akadémián milyen nagyszerű kapusokat nevelnek, bár az általa dicsért kapus egyáltalán nem felcsúti nevelés

felcsút
2021 december 05., 11:59

1-1-es döntetlent játszott a Ferencváros otthon a Puskás Akadémia ellen. A felcsútiak pontszerzésében nagy szerepe volt a kapus Markek Tamásnak.

Ezt ki is emelte a meccs utáni értékelésben (itt látható 2:29:25-től) a műsorvezető, Székely Dávid, aki egyébként az M4 csatornaigazatója is:

„Láttunk két óriási Markek védést, aki nagyon kellett a Puskás Akadémia pontszerzéséhez. Egészen döbbenetes, hogy milyen kapusokat nevelnek a Puskás Akadémiánál.”

Simán lehet, hogy így van, de a szóban forgó Markek Tamás soha nem volt a felcsúti akadémia növendéke, Nagykanizsán, majd Zalaegerszegen nevelkedett, megfordult több csapatban, a másodosztályú Csákvárból a nyáron igazolta le a Puskás Akadémia. Augusztus végén volt a 30. születésnapja, persze nyár óta is nevelhették.

link Forrás

Az igaz, hogy azért került a kapuba, mert október közepén megsérült a felcsútiak valóban saját nevelésű játékosa, Tóth Balázs. A helyére nem egy másik saját nevelés, hanem a nyáron igazolt Markek ugrott be. Annyira jól, hogy a felcsútiak edzője, Hornyák Zsolt novemberben azt nyilakozta, hogy „ha Markek így fogja folytatni, akkor ő lesz az első számú kapus akkor is, ha visszatér Tóth Balázs”.

A végére pedig egy örök klasszikus, 2007-ből, vagyis 14 évvel ezelőttről, amiben egy magát futballokosnak nevező felcsúti ingatlantulajdonos megjósolja, hogy milyen hatással lesznek az akadémiák a magyar focira:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.