Drogkereső kutyákat vethetnek be a brit parlamentben, mert annyian kokainoznak ott

külföld
2021 december 06., 06:31
comments 6

Drogkereső kutyák lehetnek a brit parlament legújabb alkalmazottai, hogy így fogják vissza a droghasználatot az épületben. A Sunday Times által végzett vizsgálat ugyanis tizenkét helyszínt tesztelt a Westminster palotában és a szomszédos Porticullis House-ban A osztályú drogokra (ez a brit parlament által legveszélyesebbnek tartott kategória: kokain, heroin, ecstasy, metadon stb.), és ebből tizenegynél megtalálták ezek nyomait. Köztük volt az a mosdó is, ami a legközelebb esik Boris Johnson miniszterelnök, illetve Priti Patel belügyminiszter privát irodájához. Ezek a helyszínek csak parlamenti belépővel látogathatók, vagy annak a kíséretében, akihez az épületben jöttek.

A brit alsóház vezetője, Sir Lindsay Hoyle azt mondta, értesíti a rendőrséget. Charles Walker tory képviselő pedig azt mondta, robbanószerek miatt már úgyis alkalmaznak kutyákat, de most ideje szélesíteni a horizontot.

photo_camera Drogkereső kutya, Toulouse. Fotó: ADRIEN NOWAK/Hans Lucas via AFP

Eközben Boris Johnson épp a napokban jelentette be, hogy szigorúbban fognak fellépni az A osztályú drogok használata ellen. (Sunday Times via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.