Drogkereső kutyákat vethetnek be a brit parlamentben, mert annyian kokainoznak ott

2021 december 6., hétfő 6:31
6

Drogkereső kutyák lehetnek a brit parlament legújabb alkalmazottai, hogy így fogják vissza a droghasználatot az épületben. A Sunday Times által végzett vizsgálat ugyanis tizenkét helyszínt tesztelt a Westminster palotában és a szomszédos Porticullis House-ban A osztályú drogokra (ez a brit parlament által legveszélyesebbnek tartott kategória: kokain, heroin, ecstasy, metadon stb.), és ebből tizenegynél megtalálták ezek nyomait. Köztük volt az a mosdó is, ami a legközelebb esik Boris Johnson miniszterelnök, illetve Priti Patel belügyminiszter privát irodájához. Ezek a helyszínek csak parlamenti belépővel látogathatók, vagy annak a kíséretében, akihez az épületben jöttek.

A brit alsóház vezetője, Sir Lindsay Hoyle azt mondta, értesíti a rendőrséget. Charles Walker tory képviselő pedig azt mondta, robbanószerek miatt már úgyis alkalmaznak kutyákat, de most ideje szélesíteni a horizontot.

Drogkereső kutya, Toulouse. Fotó: ADRIEN NOWAK/Hans Lucas via AFP

Eközben Boris Johnson épp a napokban jelentette be, hogy szigorúbban fognak fellépni az A osztályú drogok használata ellen. (Sunday Times via Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt