Sokan kimaradnak a rendőröknek ígért hathavi fegyverpénzből

2021 december 6., hétfő 18:51
6

A fegyveres őrök, az igazgatási alkalmazotti szolgálat és az egyéb alkalmazottak nem számíthatnak arra a hathavi fegyverpénzre, amit a kormány ígért a rendőröknek - derül ki az ATV riportjából.

A csatorna híradóját a rendőrség állományába tartozó Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai keresték meg, hogy elmondják, ismét lemaradnak a rendőröknek járó plusz juttatásokról. Korábban csak a hivatásos állomány tagjai kaptak 500 ezer forintos egyszeri jutalmat, és hasonló a helyzet a most beígért fegyverpénzzel is.

Készülőben van a jogszabály, amely alapján a hivatásos állomány tagjai hathavi fizetésüket kapják meg extra juttatásként. Ennek előkészítése közben tudták meg a rendőrség nem hivatásos tagjai, hogy nekik nem jár a beígért fegyverpénz. Erről Guthy Lajos beszélt a csatornának, aki fegyveres biztonsági őrként a rendőrségen és más belügyi intézményekben teljesít szolgálatot. Szerinte a belügyi egyeztető tanács ülésén hangzott el, hogy az ő állományuk egyáltalán nem számíthat fegyverpénzre.

A Független Rendőrszakszervezet próbált segíteni, de azt a választ kapták, hogy nincs pénz arra, hogy a hivatásosok mellett mások is megkapják a juttatást.

A Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának DK-s alelnöke, Vadai Ágnes azt mondta, ő írásban kérdezte a belügyminisztert, milyen döntés várható. A DK-s politikus szerint a végrehajtási rendelet nem is készült még el, és ő abban sem biztos, hogy januárban ki is fogják fizetni.

„Élek a gyanúperrel, hogy addig húzzák az időt, míg közelebb kerülnek a választásokig” – mondta.

A fegyverpénzzel kapcsolatban az ATV kereste a Belügyminisztériumot. Válaszukban azt írták, hogy a tárca a fegyverpénzről tájékoztatta a honvédelmi és rendészeti bizottságot, az ott elhangzottakat meghaladó döntések - köztük a juttatásra jogosult személyi kör tételes meghatározása - a közeljövőben történnek meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt