Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

New Yorkban kötelező lesz az oltás mindenkinek, aki a magánszektorban dolgozik

2021 december 7., kedd 5:13

Bill de Blasio, New York város polgármestere hétfőn elrendelte, hogy a város magántulajdonban lévő vállalatai és üzletei kötelezzék az alkalmazottjaikat a koronavírus elleni oltásra. A dolgozóknak december 27-ig kell beoltatniuk magukat. Az intézkedés 184 ezer vállalkozást érint.

Fotó: ED JONES/AFP

Ezzel együtt gyakorlatilag elrendelte az 5-14 éves korosztály oltását is, nekik legalább egy oltást kell felvenniük december 14-ig, ha az iskolán kívül bárhova is mennének: étterembe vagy különórákra.

„Itt, New Yorkban úgy döntöttünk, hogy megelőző csapást mérünk a koronavírusra, hogy valami valóban merész dolgot tegyünk a Covid-19 terjedése és a mindnyájunkat fenyegető veszélyek megállítására” – mondta Bill de Blasio az MSNBC-nek. A demokrata polgármestert december 31-én váltja a novemberben megválasztott utódja, Eric Adams, aki szóvivője szerint hivatalba lépése után felülvizsgálja ezt a rendeletet és a helyi Covid-stratégiát, majd „a tudomány és a hatékonyság alapján” hoz döntést.

Bill de Blasio november 1-én már kötelezővé tette a védőoltást a város alkalmazásában álló dolgozók számára, annak ellenére is, hogy a tűzoltók, a rendőrök és a szemétszállítók is tiltakoztak.

Több New York-i bankház – a Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a Citigroup - épületébe már csak oltottak léphetnek be. A JPMorgan Chase bank oltatlan alkalmazottjainak hetente kétszer kell tesztet végeztetniük.

Joe Biden amerikai elnök január 4-től szeretné kötelezővé tenni az oltást országszerte az állami és magánszektor vállalatai részére, tervezetét viszont több republikánus politikus is ellenzi, ők bírósági úton próbálják megakadályozni a kötelező oltást. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt