A közmédiától az ATV-ig mindenkinek a kormányszóvivő férjének cége kézbesíti a reklámokat

Média
2021 december 09., 07:04
comments 3

Legalább 25 magyarországi tévécsatorna használja azt a reklámkézbesítő online felületet, amit a Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf résztulajdonában lévő Honeycomb Hungary Kft. üzemeltet. A kormányközeli Atmedia Kft. televíziós reklámértékesítő házzal leszerződött tévétársaságokhoz ugyanis jelentős részben csak a Honeycomb fájlküldővel lehet eljuttatni a reklámfilmeket.

Az Atmedia oldalán megtalálható, már 2022-re szóló leadási paraméterben ugyanis az szerepel, hogy a hirdetőknek a Honeycomb rendszerén keresztül kell leadniuk a filmjeiket például a közmédia csatornái (Duna, M1, stb.), az ATV, a Life TV vagy a Pesti TV esetében. Tehát a Honeycomb szolgáltatásának az a lényege, hogy a tévétársaságokhoz nem lehet közvetlenül, bármilyen eszközzel leadni a reklámokat, hanem egy közvetítő szolgáltatására van szükség. Az Atmedia jelenleg 11 médiatulajdonos 43 televíziócsatornáján biztosít hirdetési lehetőségeket, köztük a TV2 csoport csatornáinak, de a TV2 esetében nem a Szalay-Bobrovniczky Kristóf cége által üzemeltetett felületet kell használni, hanem egy londoni anyacéghez tartozó Adstream Hungary Kft. rendszerét. A rivális Magyar RTL Televízió Zrt.-nél annyival jobb a helyzet, hogy ott nincs kizárólagosság, de szintén csak a Honeycomb és az Adstream között lehet választani.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.