Pénzbüntetést kapott a Tour de France-on tömegbalesetet okozó szurkoló

sport
2021 december 09., 17:12
comments 2

A bresti bíróság 1200 euró (kb. 439 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte azt a 31 éves nőt, aki a Tour de France országúti kerékpáros körverseny június 26-i nyitószakaszán tömegbukást okozott. A nő azzal okozta a balesetet, hogy belógatott egy táblát az útra, amiben Tony Martin német versenyző fennakadt és elesett. Mivel Martin a mezőny elején haladt, több mint 50 őt a bolyban követő versenyző is felbukott. Voltak olyanok, akik olyan súlyosan megsérültek, hogy emiatt fel kellett adniuk a versenyt.

A tömegbukás utáni pillanatok a Tour de France-on.
photo_camera A tömegbukás utáni pillanatok a Tour de France-on. Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

A történtek után a baleset okozója eltűnt a helyszínről, de pár nappal később feladta magát a rendőrségen. Az ügyészség négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért rá gondatlanságból elkövetett testi sértés és közveszélyokozás miatt. A tárgyaláson a vádlott azt mondta, hogy felismerte a tette súlyát és sajnálja a történteket.

A Tour de France szervezői nem terveznek további jogi lépéseket, a profi kerékpárosokat tömörítő nemzetközi szervezet (CPA) viszont igen, mert szeretné elérni, hogy a szurkolók jobban tiszteljék a kerékpárosokat, akik közül néhányan egy ilyen eset után nem tudják folytatni versenyüket, melyre hónapokig készültek. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.