Pénzbüntetést kapott a Tour de France-on tömegbalesetet okozó szurkoló

2021 december 9., csütörtök 17:12
2

A bresti bíróság 1200 euró (kb. 439 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte azt a 31 éves nőt, aki a Tour de France országúti kerékpáros körverseny június 26-i nyitószakaszán tömegbukást okozott. A nő azzal okozta a balesetet, hogy belógatott egy táblát az útra, amiben Tony Martin német versenyző fennakadt és elesett. Mivel Martin a mezőny elején haladt, több mint 50 őt a bolyban követő versenyző is felbukott. Voltak olyanok, akik olyan súlyosan megsérültek, hogy emiatt fel kellett adniuk a versenyt.

A tömegbukás utáni pillanatok a Tour de France-on. Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

A történtek után a baleset okozója eltűnt a helyszínről, de pár nappal később feladta magát a rendőrségen. Az ügyészség négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért rá gondatlanságból elkövetett testi sértés és közveszélyokozás miatt. A tárgyaláson a vádlott azt mondta, hogy felismerte a tette súlyát és sajnálja a történteket.

A Tour de France szervezői nem terveznek további jogi lépéseket, a profi kerékpárosokat tömörítő nemzetközi szervezet (CPA) viszont igen, mert szeretné elérni, hogy a szurkolók jobban tiszteljék a kerékpárosokat, akik közül néhányan egy ilyen eset után nem tudják folytatni versenyüket, melyre hónapokig készültek. (MTI)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt