Pintér Sándor csak zárt ülésen hajlandó válaszolni a Pegasus-szal kapcsolatos kérdésekre

POLITIKA
2021 december 09., 13:05
comments 7

Pintér Sándor belügyminiszter a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt referált, elmondta, hogy minden a legnagyobb rendben van, a nemzetbiztonsági szolgálatok hibátlanul végzik a munkájukat. Pintért a Pegasus-üggyel kapcsolatban is kérdezték, feltettek neki kérdést például a titkos adatgyűjtések engedélyezéséről is, miután kiderült, hogy a Pegasus-lehallgatásokat az a Völner Pál államtitkár engedélyezhette Varga Judit igazságügyi minisztert helyettesítve, Völner mentelmi jogának felfüggesztését pedig kedden kezdeményezte az ügyészség egy korrupciós ügy miatt.

Pintér azt mondta, megfelelőek Magyarországon a titkos adatgyűjtés engedélyezésére vonatkozó szabályok, már a 90-es évek eleje óta azok, ahogyan most is.

A bizottsági ülésen megfigyelőként részt vevő DK-s Vadai Ágnes konkrét kérdéseket is feltett a Pegasus kémszoftverrel kapcsolatban, ezekre azonban Pintér csak zárt ülésen volt hajlandó válaszolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.