A MOK szerint órákat vesztegetnek a családok, amiért csak külön emaillel lehet oltásra regisztrálni a gyerekeket

járvány
2021 december 10., 08:29
comments 11
photo_camera Iskolai oltás, még szeptemberben Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Az oltásra jelentkezés technikai egyszerűsítését javasolja a Magyar Orvosi Kamara az operatív törzsnek. Levelükben azt írják, „az oltási akcióhetek tapasztalatai is alátámasztják, hogy a regisztráció eltörlése rendkívül pozitív hatással van az oltási hajlandóságra, hiszen elhárul egy adminisztratív teher, akadály az oltások felvétele elől”.

Három javaslatuk egyikével szerintük megkönnyíthetnék az oltások felvételét.

Az első a regisztrációs kötelezettség végleges eltörlése, mivel „semmilyen hozzáadott értéke nem látszik az egyébként is rendelkezésre álló adatokhoz, csupán hátráltatja a szervezést, az oltást felvevőknek indokolatlan terhet jelent”. A telefonszámot vagy az e-mail címet az időpontkérő oldalon is megadhatnák az emberek.

A második arról szól, hogy ne kelljen az 5-11 éves gyerekeknek külön e-mail címet regisztrálni, fogadja el a rendszer a szülőkét is. „Több gyermekes, informatikában járatlan családok esetén ez akár több órás folyamat is lehet új email címek regisztrálásával és adminisztrációval.”

Végül, szerintük megoldás lehetne az is, ha e-mail cím helyett TAJ-számot kérnének, mivel ez mindenkinél egyedi, és „pontosabban összeköthetőek az adatok az időpontfoglalás vagy a háziorvosoknak átadott oltási listák elkészítése során”.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.