Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

A MOK szerint órákat vesztegetnek a családok, amiért csak külön emaillel lehet oltásra regisztrálni a gyerekeket

2021 december 10., péntek 8:29
11
Iskolai oltás, még szeptemberben Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Az oltásra jelentkezés technikai egyszerűsítését javasolja a Magyar Orvosi Kamara az operatív törzsnek. Levelükben azt írják, „az oltási akcióhetek tapasztalatai is alátámasztják, hogy a regisztráció eltörlése rendkívül pozitív hatással van az oltási hajlandóságra, hiszen elhárul egy adminisztratív teher, akadály az oltások felvétele elől”.

Három javaslatuk egyikével szerintük megkönnyíthetnék az oltások felvételét.

Az első a regisztrációs kötelezettség végleges eltörlése, mivel „semmilyen hozzáadott értéke nem látszik az egyébként is rendelkezésre álló adatokhoz, csupán hátráltatja a szervezést, az oltást felvevőknek indokolatlan terhet jelent”. A telefonszámot vagy az e-mail címet az időpontkérő oldalon is megadhatnák az emberek.

A második arról szól, hogy ne kelljen az 5-11 éves gyerekeknek külön e-mail címet regisztrálni, fogadja el a rendszer a szülőkét is. „Több gyermekes, informatikában járatlan családok esetén ez akár több órás folyamat is lehet új email címek regisztrálásával és adminisztrációval.”

Végül, szerintük megoldás lehetne az is, ha e-mail cím helyett TAJ-számot kérnének, mivel ez mindenkinél egyedi, és „pontosabban összeköthetőek az adatok az időpontfoglalás vagy a háziorvosoknak átadott oltási listák elkészítése során”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt