Barátságos lesz a gyalogosokkal a Parlament és a Margit híd közötti alsó rakpartszakasz

2021 december 10., péntek 15:07
1

A végső határidő előtt két héttel befejeződtek az átépítési munkák az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszán, december 13-ától, hétfőtől gyalogos sétány várja az arra járókat – olvasható a BKK honlapján.

A rakpartok fejlesztése több lépésben történik meg a hír szerint: ezúttal a pesti alsó rakpart említett szakaszát korszerűsítették, ahol gyalogos sétányt és fasort alakítottak ki az útpálya, valamint a Duna között. A projektnek köszönhetően megszűntek a kihasználatlan felületek, zöldebbé vált a partszakasz. A látkép, valamint a világörökségi helyszín nem sérült, „az új sétánynak köszönhetően dunai panorámában gyönyörködhetnek az odalátogatók”.

A korszerűsítésnek még a 2017-es budapesti vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan kellett volna megvalósulnia, hogy a belvárosból a Duna Arénához lehessen sétálni. A háromütemesre tervezett munkából azonban korábban csupán kettő – a Moszkva sétány, valamint a Margit híd és a Dráva utca közötti szakasz – valósult meg. A harmadik ütem megvalósítása idén júniusban indulhatott el. A forrás központi költségvetésből származó részét 2021 végéig biztosítja a kormány a fővárosnak, ezért a munkákat idén el kellett kezdeni és be is kellett fejezni.

Az átépítés a végső határidő előtt két héttel elkészült, december 13-tól, hétfőtől a gépjárműforgalmat kivéve ismét birtokba vehető a rakpart ezen része. A pesti alsó rakparton zajló ivóvízfőnyomócsőcsere-beruházás miatt azonban az Eötvös tértől a Margit hídig a gépjárműforgalom elől továbbra is lezárva marad a teljes útszakasz. A mozogni vágyók a Kossuth Lajos téri – József Attila szobor előtti – feljáróig haladhatnak, a kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, illetve a babakocsival sétálóknak is ezt érdemes igénybe venniük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt