A német oltásellenes apa megölte magát és a családját, mert félt, hogy börtönbe kerülnek a felesége hamis oltási igazolványa miatt

bűnügy
2021 december 11., 12:38
comments 18

Alig több mint egy hete mi is beszámoltunk arról, hogy Németországban, a brandenburgi Königs Wusterhausen városában a helyi rendőrség két felnőtt és három gyerek holttestét találta meg egy családi házban. Úgy tudni, a család karanténban volt egyikük fertőzése miatt. A szomszédok hívták ki a rendőröket, miután mozdulatlanul heverő testeket láttak a házban.

A szülők 40 évesek, a gyerekek 10, 8 és 4 évesek voltak. A holttesteken lőtt sebeket találtak. Már az első helyszíneléskor is kizárták, hogy harmadik személy követte el a gyilkosságot, ugyanis semmiféle jel nem utalt arra, hogy bárki kívülről hatolt volna a házba. A Bild tudni vélte, hogy találtak egy búcsúlevelet is a rendőrök. Az apa szakközépiskolában tanított, az anya a Wildau Műszaki Egyetemen dolgozott.

A nyomozás szerint mára egyértelmű, hogy az apa lőtte le feleségét és a gyerekeit, majd magával is végzett. Egy fegyvert is találtak a házban, bár nem derült ki azonnal, hogy azzal adták-e le a lövéseket. A férfinak viszont nem volt fegyvertartási engedélye, így a fegyvert is csak illegálisan szerezhette be. A boncolás szerint a gyilkosságot és az öngyilkosságot múlt hét csütörtökön követte el a férfi.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.