Kína budapesti nagykövete: Minden népnek joga van a demokráciához

POLITIKA
2021 december 13., 10:15
comments 12

„A demokrácia nem Coca-Cola, hogy az Egyesült Államokban előállított szörpből a világon mindenhol ugyanazt az ízt keverjék ki” - írja a Magyar Hírlapban közölt vendégcikkében Csi Ta-jü, Kína budapesti nagykövete.

photo_camera A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) Csi Ta-jü kínai nagykövet társaságában fogadja a Magyarországra eddig érkezett legnagyobb, hatszázezer adagnyi Sinopharm-vakcinaszállítmányt a Liszt Ferenc-repülõtéren 2021. április 24-én Fotó: Borsos Mátyás/MTI/MTVA

Az írásból kiderül, hogy

  • A kínai nemzet kormányzásának már több ezer éve alapkoncepciója az emberközpontú gondolkodás.
  • Száz év kemény munkája és kutatása eredményeképp a Kínai Kommunista Párt összefogása és vezetése által az egész kínai nemzet elindult a nemzeti adottságoknak megfelelő, általánosan támogatott demokratikus úton.
  • Kínában a demokrácia nemcsak a szűk értelmében vett demokráciát, nemcsak az időszakos szavazati jogok gyakorlását jelenti, hanem a teljes népi demokrácia egész folyamatát.
  • Kína földjén több mint 1,4 mil­liárd kínai ember soha nem élt olyan méltósággal, nem nevetett olyan boldogan és nem küzdött olyan szenvedéllyel, mint ma.
  • Nem létezik egyetemes demokrácia.
  • A nemzetközi közösségnek rendkívül éberen kell ügyelnie, hogy a hidegháborús gondolkodás „szelleme” ne tudjon feltámadni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt