Völner Pál nem elégedett az ügyészi indítvánnyal

bűnügy
2021 december 13., 10:31
comments 7

A kenőpénzek elfogadásával gyanúsított Völner Pál nem lesz ott az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén, amikor a mentelmi jogáról szavaznak, írja a 24.hu a lemondott miniszterhelyettes levele alapján.

A bizottság KDNP-s elnökének írt levelében Völner azt írta: „A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.” Azt ígérte, a szerinte valótlan állításokra a nyomozóhatóságnak reagál, ugyanakkor a tisztázás érdekében feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását.

A gyanú szerint Völner rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. A vesztegetési ügy mögött a milliókat érő végrehajtói praxisok állhatnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt