Völner Pál nem elégedett az ügyészi indítvánnyal

bűnügy
2021 december 13., 10:31
comments 7

A kenőpénzek elfogadásával gyanúsított Völner Pál nem lesz ott az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén, amikor a mentelmi jogáról szavaznak, írja a 24.hu a lemondott miniszterhelyettes levele alapján.

A bizottság KDNP-s elnökének írt levelében Völner azt írta: „A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.” Azt ígérte, a szerinte valótlan állításokra a nyomozóhatóságnak reagál, ugyanakkor a tisztázás érdekében feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását.

A gyanú szerint Völner rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. A vesztegetési ügy mögött a milliókat érő végrehajtói praxisok állhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.