A beküldött észlelések alapján megpróbáltuk rekonstruálni a Budapesten rohangáló vaddisznó útvonalát

ÁLLAT
2021 december 14., 12:32
comments 1

Kedd reggel írtunk arról, hogy Újlipótváros több pontján is egy riadtan rohanó vaddisznóba futottak bele emberek. Akkor megkértük olvasóinkat, hogy ha esetleg látják az állatot, írják meg nekünk.

Több észlelést is kaptunk, ez alapján részben sikerült is rekonstruálni a vaddisznó útját (már ha ugyanarról az állatról van szó, de arra jutottunk, hogy valószínűbb, hogy egy vaddisznó átjut Pestről Budára, mint az, hogy egyetlen délelőtt a város két pontján egymástól függetlenül bukkan fel két hasonló állat. De persze sose lehet tudni!)

Mindenesetre a beérkező levelek alapján kora reggel a margitszigeti futópályán tűnt fel az állat. Olvasónk ekkor bejelentést tett a segélykérő készüléken, akik azt mondták, hogy tudnak az állatról, és már zajlik a befogása. Elképzelhető, hogy ez még az első újlipótvárosi észlelések előtt történt, ugyanis nem sokkal későbbi időpontból számolt be észlelésről egy másik olvasónk, az Árpád hídi lehajtónál, a Dagály utcánál.

Ha helyes a feltételezésem, akkor a vaddisznó ezután nyargalhatott át Újlipótváros körúthoz közel eső részén, a helyi Facebook-csoportokban ekkor több utcán is látták, és a reggeli cikkben linkelt videó is ekkor készülhetett.

A következő észlelés már a II. kerületi csoportokból származik, ahol előbb a Margit-híd budai hídfőjénél, a körúton látták a még mindig rohanó állatot, majd a Mecsek utcán felfelé rohanva.

Az utolsó észleléshez pedig fényképet is kaptunk, eszerint a disznó délelőtt ekkor Budán, a Barsi utcában a Bimbó út felé haladt.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Az általunk készített térkép persze csak spekuláció, sokfelé kalandozhatott ma még az állat. Reméljük, hamarosan eljut egy olyan erdős részre Budán, ahol végre nyugodtan megpihenhet.

Frissítés: közben egy újabb olvasónk jelezte, hogy ő reggel, futás közben a zenélő szökőkút magasságában látta a vaddisznót a futókörnél a pesti oldalon, és az állat akkor bement a Dunába. Azaz elképzelhető, hogy a vaddisznó végül nem az Árpád-hídon át, hanem a folyón keresztül jutott el a Dagály utcai lehajtóig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.