A napokban kezdik gyűjteni az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz

POLITIKA
2021 december 14., 11:37
comments 1

Márki-Zay Péter reméli, hogy már szerdán megkezdődhet az aláírásgyűjtés a Kúria által jóváhagyott népszavazási kérdésekben, amiket még Karácsony Gergely nyújtott be júliusban. Így szólnak:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Márki-Zay a Parlament lépcsőinél, háta mögött a mostani ellenzéki országgyűlési képviselőkkel és az előválasztás győzteseivel biztatott mindenkit aláírásra, mert szerinte ezek a kérdések a valódi problémákról szólnak, ellentétben a Fidesz politikájával. Az álláskeresési járadék témájába viszont belebakizott, először azt mondta, 30 napról 90 napra hosszabbítanák meg a juttatást. Simon András javította ki, aki most először szerepelt a nyilvánosság előtt azóta, hogy elhagyta az ATV-t, és elszegődött Márki-Zay tanácsadójának.

link Forrás

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta, remélhetőleg a mai az Orbán-rendszer utolsó teljes évének utolsó parlamenti ülésnapja, amikor megválasztják például a Médiahatóság új elnökét, és meghosszabbítják a veszélyhelyzetet. Rekord inflációról, rekord korrupcióról és rekord halálozásról beszélt, majd azt ígérte, az új kormány mindenki számára felemelkedést fog biztosítani, nem úgy mint Orbán Viktor, aki szerinte csak Farkas Flóriánt emelte fel a romák közül. Erről élőben vitázna a miniszterelnökkel, ha kiáll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.