A napokban kezdik gyűjteni az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz

2021 december 14., kedd 11:37
1

Márki-Zay Péter reméli, hogy már szerdán megkezdődhet az aláírásgyűjtés a Kúria által jóváhagyott népszavazási kérdésekben, amiket még Karácsony Gergely nyújtott be júliusban. Így szólnak:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Márki-Zay a Parlament lépcsőinél, háta mögött a mostani ellenzéki országgyűlési képviselőkkel és az előválasztás győzteseivel biztatott mindenkit aláírásra, mert szerinte ezek a kérdések a valódi problémákról szólnak, ellentétben a Fidesz politikájával. Az álláskeresési járadék témájába viszont belebakizott, először azt mondta, 30 napról 90 napra hosszabbítanák meg a juttatást. Simon András javította ki, aki most először szerepelt a nyilvánosság előtt azóta, hogy elhagyta az ATV-t, és elszegődött Márki-Zay tanácsadójának.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta, remélhetőleg a mai az Orbán-rendszer utolsó teljes évének utolsó parlamenti ülésnapja, amikor megválasztják például a Médiahatóság új elnökét, és meghosszabbítják a veszélyhelyzetet. Rekord inflációról, rekord korrupcióról és rekord halálozásról beszélt, majd azt ígérte, az új kormány mindenki számára felemelkedést fog biztosítani, nem úgy mint Orbán Viktor, aki szerinte csak Farkas Flóriánt emelte fel a romák közül. Erről élőben vitázna a miniszterelnökkel, ha kiáll.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt