Egy párizsi taxitársaság felfüggeszti a Tesláit, miután az egyik súlyos balesetet okozott

külföld
2021 december 14., 16:48
comments 17

A G7 nevű párizsi taxitársaság felfüggeszti Tesla gyártmányú taxijait, miután december 11-én este az egyik Teslájuk súlyos balesetet okozott Párizs 13. kerületében. Az autó ok nélkül gyorsított, irányíthatatlanná vált, és a sofőr nem tudott fékezni.

Az Ivry és a Tolbiac utcák kereszteződésénél történt balesetben a Tesla elütött egy biciklist, majd két gyalogost, letarolt egy használtüveg-gyűjtőt és egy közlekedési lámpát, aztán elütött még egy gyalogost, végül pedig egy kisbuszba csapódva állt meg. A balesetben senki sem halt meg, a gyalogosok és a biciklis azonban súlyosan megsérültek.

A G7 társaság és a francia rendőrség egyaránt vizsgálja a balesetet, amíg nem tudják pontosan, mi történt, a G7 nem használja a Tesláit. Az intézkedés 37 sofőrt érint. (Le Monde)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.