Erős földrengés volt Indonéziában

katasztrófa
2021 december 14., 05:19

Kedden 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg az Indonézia keleti részén lévő Flores-szigetet, a hatóságok szökőárriadót is elrendeltek.

Az ország földtani intézete szerint a földrengés fészke 12 kilométerre – amerikai források szerint 18 kilométerre – a földfelszín alatt volt, áldozatokról és károkról egyelőre nem tudni.

December elején tört ki Jáva szigetén a Semeru, a sziget legmagasabb vulkánja, a hamu több falut is beborított. A csendes-óceáni tűzgyűrűn fekvő Indonéziában gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések, az esők pedig az erdőirtások után gyakran okoznak földcsuszamlásokat.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.