Mit keres az Index főszerkesztője a Hunvald Györgyöt is indító egyesületben?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 15., szerda 5:10
8
  • A IX. kerületben 2019-ben az önkormányzati választáson egy helyi egyesület minden körzetben ráindította jelöltjeit az egyesült ellenzék jelöltjeire.
  • Az indulók közül többről is kiderült, hogy fizetést kapnak a fideszes vezetésű önkormányzattól.
  • Az egyesület alelnöke évekig az Index.hu jelenlegi főszerkesztője volt.
  • Az újságíró felesége is elindult a választásokon.

„A mai napon felbontottam a szerződést azzal a céggel, melynek vezetője a Fidesz által segített álellenzéki Lokálpatrióta Egyesület képviselőjeként indult a választáson.”

Ezt még 2019. októberben, frissen beiktatott kerületi polgármesterként írta ki Baranyi Krisztina a Facebook-oldalára miután felmondta Bácskai János tanácsadójának szerződését. Tóth Lászlóról korábban már írtunk. Ő papíron Bácskai János fideszes polgármester munkáját segítette. Havonta 381 000 Ft juttatást kapott, de tanácsainak semmilyen írásos nyoma nem lelhető fel az önkormányzatnál, viszont egy különös szervezet, a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület jelöltjeként elindult az önkormányzati választáson.

Tóth László a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület jelöltje 2019-ben.

Tóth cége a választási kampány alatt 2019 augusztusában bérleti szerződést kötött a Ráday utca 34. szám alatti 220 négyzetméteres önkormányzati ingatlanra. Viszont sem a bérleti díjat, sem a rezsit nem fizették. Az ingatlant, miután Bácskai és a Fidesz elveszítette a választást, visszaadták. Perben állnak az önkormányzattal a tartozás miatt.

Hunvaldok

Nem Tóth volt a Lokálpatrióták egyetlen érdekes jelöltje. Erős brigádot raktak össze 2019-re. Az önkormányzati választást megelőző kampány és politikai harc Ferencvárosban volt az egyik leghevesebb. Az ellenzéki pártok egy előválasztást követően összeálltak, és közösen mentek neki a Fidesznek. De persze így sem állhattak ki egy-egyben a Fidesszel, mert a fent említett egyesület, a Lokálpatrióták az ellenzéki előválasztást kihagyva bejelentették, hogy minden körzetben elindítják jelöltjeiket.

És nem csak Ferencvárosban.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt