Nem köztársasági elnök, hanem a Károli Gáspár Református Egyetem rektora lehet Trócsányi László

2021 december 15., szerda 5:33
5

Eddig úgy volt, hogy Trócsányi Lászlót, jelenlegi fideszes európai parlamenti képviselőt, korábbi igazságügyi minisztert jelölik a kormánypártok Áder János köztársasági elnök utódául, miután utóbbinak májusban lejár ötéves megbízatása. A Magyar Narancs azonban úgy tudja, hogy Trócsányi nem köztársasági elnök, hanem a Károli Gáspár Református Egyetem rektora lehet majd.

A Narancs.hu információját több egyetemi forrás is megerősítette. Úgy tudni, hogy Trócsányit 2022. február elsejével nevezik ki rektornak a Károlira, ahol jelenleg nincs kinevezett első számú vezető, csak rektorhelyettes.

Trócsányi a Magyar Narancs kérdésére csak annyit mondott: „tárgyalásban vagyunk”, a lap értesüléseit viszont nem cáfolta, és hozzátette azt is, hogy nem kíván lemondani európai parlamenti képviselői mandátumáról. Márpedig ha lennének államfői ambíciói, azok összeférhetetlenek az EP-képviselőséggel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt