Elérte a tatabányai Fidesz, hogy betiltsák a lakosság tájékoztatását

POLITIKA
2021 december 16., 11:42
photo_camera A tatabányai turul Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Fideszes javaslatra minden olyan kötelezettségét fel kell mondania év végéig a tatabányai önkormányzatnak, ami a lakosság tájékoztatását szolgálja.

Az önkormányzat közleménye szerint, a „honlap, közösségi média, online megjelenés, újság tartozik ide, valamint a közgyűlés közvetítése is”. A csütörtöki testületi ülésen elfogadott javaslat szerint

a 2022-es költségvetés elfogadásáig, vagyis nagyjából jövő márciusig nem is költhetnek pénzt erre.„Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkájával, az elfogadott rendeletekkel, a város működtetésével, városi rendezvényekkel, város intézményi információkkal kapcsolatban nem adhat hírt a város a szokásos módokon. Nem közvetítheti a város a közgyűlések üléseit. Nem teljesítheti az Európai Uniós projektek kötelező tájékoztatási projektelemeit. Nem adhat ki hírlevelet, újságot, nem adhat fel fizetett hirdetést semmilyen módon” - írják.

Tatabányán ugyan ellenzéki a polgármester, de kezdettől fogva nem volt stabil többsége a közgyűlésben, és az utóbbi hónapokban több, ellenzékiként bekerült képviselő a Fidesszel kezdett szavazni. Egy helyi MSZP-st ki is zártak a pártból.

Októberben elfogadta a testület az önkormányzat ingyenes havi magazinjának megszüntetését is. A döntés értelmében csak egy új pályázat után adhatnak ki ismét újságot, a pályázati feltételekről pedig olyan bizottság dönt, aminek fideszes elnöke van.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.