Észak-Koreában tilos nevetni

GYÁSZ
2021 december 16., 18:07
comments 5

Észak-Koreában a hatóságok az előző diktátor, Kim Dzsongil halálának 10. évfordulója miatt 11 napra betiltották a nevetést és a szórakozást.

A mostani diktátor, Kim Dzsongun apja 1994-től irányította az országot, 2011-ig tartó uralma alatt több millió észak-koreai halt éhen.

Kim Dzsongil 2007 augusztus 15-én
photo_camera Kim Dzsongil 2007. augusztus 15-én Phenjanban. Fotó: KCNA/KNS/AFP

A mostani gyászidőszak alatt az észak-koreai lakosok csak ünnepélyes komolysággal az arcukon járhatnak az utcákon, tilos alkoholt fogyasztani, szórakozni és nevetni. Az emberek még születésnapokat sem ünnepelhetnek, és a saját halottjaikat sem gyászolhatják meg.

Egy észak-koreai forrás szerint korábban elvitték azokat, akik a gyászidőszakban nem tartották be a szesztilalmat, és többé nem látták őket.

Nemrég halt meg Kim Dzsongil nagybátyja, Kim Jongdzsu, aki 101 évet élt. (Radio Free Asia via RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.