Ferenc pápa azt mondta Cirill főapátnak, hogy el fog jönni Pannonhalmára

ÉLET
2021 december 16., 07:41
photo_camera Hortobágyi T. Cirill Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

“Ich werde kommen”, vagyis “el fogok jönni”. Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi bencés főapát szerint ezt mondta neki németül Ferenc pápa, amikor a szerzetes személyes vatikáni találkozójukon meghívta őt magukhoz. Hortobágyi erről a Szemlélek blognak nyilatkozott. Az interjúban a főapát ezt azzal kommentálta, hogy

“ez természetesen nem hivatalos bejelentés, viszont jól jelzi, hogy szívesen gondol ránk a Szentatya. Hogy tényleg létrejön-e majd egy ilyen apostoli látogatás, az a későbbiekben derül ki.”

A bencés küldöttség azért ment Rómába, hogy két hazai kiadványt mutasson be a pápának. Az egyik Ferenc magyarországi és szlovákiai látogatásain elmondott beszédeit tartalmazza, a másik a hazai eucharisztikus kongresszusról szól.


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.