Nehezményezik a környezetvédők, hogy nem hívták meg őket a helyreállítási alapot ellenőrző bizottságba

POLITIKA
2021 december 16., 09:44
comments 1

Zöld szervezetek kérik a Miniszterelnökséget, hogy a természet- és környezetvédelemben jártas szereplőket is engedjenek be az uniós helyreállítási alap monitoring bizottságába.

Közleményük szerint a hónap elején felállt 40 fős testületben egyetlen ilyen szervezetet sem taláni, pedig „a helyreállítási alap kiemelkedő szempontként fogalmazza meg a környezetvédelmi célokhoz való hozzájárulást”.

A levelet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország vezetői írták alá, és számos szervezet csatlakozott hozzájuk, például az Energiaklub, a Greenpeace és a Levegő Munkacsoport.

Magyarország egyelőre nem hívhatta le a helyreállítási alap 2800 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatását, még az előleget sem. Az Európai Bizottság ezt a korrupciós kockázatokkal indokolja, míg a kormány állítja, hogy a „gyermekvédelminek” nevezett törény miatt büntetik őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.