A Végrehajtói Kar elnöke gyakran emlegette telefonon a „gazdáját”, aki egy Völner Pálnál jóval befolyásosabb kormánytag lehet

bűnügy
2021 december 17., 16:47
comments 16

A Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatási anyagaiban Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar előzetes letartóztatásban lévő elnöke többször megemlíti a „gazdáját”, akivel általában külföldön találkozott. Ez a személy viszont nem Völner Pál, hanem egy nála jóval befolyásosabb kormánypárti politikus, de az iratokból nem derül ki, kicsoda - írja Dezső András a HVG cikkében, a felderítés iratai alapján. Ettől függetlenül Schadl Völnerrel is rendszeresen és sokat beszélgetett telefonon.

photo_camera Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A dokumentum szerint az NVSZ áprilisban egy korrupt adóhatósági középvezető telefonját kezdte lehallgatni idén áprilisban, aki költségvetési csalási ügyeket simított el kenőpénzért. Rajta keresztül jutottak el Schadl Györgyhöz, ő egészen apró ügyektől kezdve „nagypályás mutyikig” mindenfélét intézett. Az elnök lehallgatásával került képbe Völner Pál, akivel Schadl sokat és bármilyen kódnyelvet mellőzve beszélgetett.

A HVG NVSZ-es forrásai kételkednek abban, hogy Pintér Sándornak belügyminiszterként ne lett volna tudomása Völner érintettségéről a nyár folyamán, és az is életszerűtlen, hogy Varga Judit miniszter ősszel ne tudott volna arról, mibe keveredett Völner. Az iratokból nem derül ki, hogy az NVSZ kinyomozta-e, hogy ki az a személy, akit Schadl a „gazdájaként” emleget, de az ügyet jól ismerő bennfentesek szerint az illető egy olyan, Völnernél jóval befolyásosabb kormányzati politikus, aki állítólag nincs túl jó viszonyban Pintérrel.

Völner már az államtitkári beiktatása napján eltett ötmillió forint kenőpénzt. De hiába robbant ki az ügy majdnem két hete, felettese, Varga Judit megkukult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt