Kétmilliárdért vehet Duna-parti tüzépluxust

ingatlan
2021 december 17., 13:17

Az alábbi hirdetés önmagában is perceket képes elrabolni a munkaidőből, a szerkesztőségnek ráadásul az ingatlan értékesítője maga ajánlotta a figyelmébe a Római-part eladósorba került házát.

„A luxust, eredeti jelentésében, olyan tárgyakra használjuk, amelyből igen kevés érhető el a földi halandóknak: Ingatlanok esetén pedig könnyen lehet, hogy hasonló adottságú nincs is a piacon” - szó szerint így kezdődik a kedvcsináló szöveg, és ezzel nem is lehet vitatkozni.

Hiszen ilyen ingatlan biztosan nincs most a magyar piacon.

Ez a Kossuth Lajos üdülőpart dunai oldalán álló "villa" 1,95 milliárdért keres most gazdát. Az ajánlólevél szerint olyat, aki „a felső tízezer azon szerencsés tagjai közé tartozik, akiknek van a széfben, vagy likvid eszközben mozgósítható kétmilliárd forintja.”

Ingatlan vásárlásakor mindig a tájolást kell először megnézni. Bár ebben az esetben az általában nem kívánatos irányban, azaz észak felé is szép a kilátás, hisz a Megyeri-hidat csodálhatjuk,

photo_camera Fotó: Rostás János László

a nagyobb terek óriási ablakai szerencsére keletre néznek.

Ez két dolog miatt lehet így. Egyrészt éppen arra van a Duna, másrészt a ház színei is bizonyítják, hogy egy Ukrajnáért rajongó tulajdonos építhette, így a távolba meredve rögtön álmai országáért is sóvároghatott, miután a nemzeti lobogó színeibe festette ki otthonát.

photo_camera Fotó: Rostás János László

További utalás a keleti vonzódásra a kizsaluzott betonplacc rögtön a bejárat mellett. Na de vissza a szikár adatokhoz: az épület 1200 négyzetméteres, a nappali+étkező+konyha együttes pedig önmagában akkora, mint egy nagyobb családi ház a maga 167 négyzetméterével.

Még a lépcső alatt is jutott hely pár fotelnek.
photo_camera Még a lépcső alatt is jutott hely pár fotelnek. Fotó: Rostás János László

Részemről két dolog aggasztana, ha abban a szerencsés helyzetben lennék, hogy potenciális vevőnek számíthatnék. Az egyik az, hogy létezik-e olyan mennyiségű homokzsák, ami megvédi ezt a "villát" akár egy kisebb dunai árvíztől is, a másik pedig az, hogy kötve hiszem, hogy a folyóhoz ilyen közel szabályosan önthettek ki annyi betont, amennyi ehhez a páratlan luxushoz kellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.