”Kövér László, amikor a Székelyföldön jár, ebben az úszómedencés házban szokott tartózkodni”

2021 december 17., péntek 8:42
17

Helyreigazítás: A 2021. december 17. napján «„Kövér László amikor a Székelyföldön jár, ebben az úszómedencés házban szokott tartózkodni” címmel megjelent cikkünkben azt a valótlan tényt híreszteltük, hogy amikor Kövér László a Székelyföldön jár akkor Veress László tibódi házában szokott tartózkodni. A valóság ezzel szemben az, hogy Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig privát útjain – Veress László tibódi házát.

„- És az a Kövér László háza?

- Igen, a tornyos.”

Ez a beszélgetés zajlott le, miközben Juhász Péter a székelyföldi Tibódon azt kérdezte a helyiektől, tudják-e, merre van Kövér László villája. Úgy tűnt, többen is tudni vélik, hogy ez a medencés, tornyos épület a magyar Országgyűlés elnökéé.

A tulajdon kérdése persze ennél bonyolultabb. Erről egy anonim nyilatkozó beszélt az egykori politikusnak. A román telekkönyvek szerint a ház Veress László tulajdona, de elővásárlási joggal rendelkezik felette a szintén Veress vezette Ábel Alapítvány.

Veress László Kövér kabinetfőnöke. Ő az, akinek a rokonait megtalálta a 24.hu abban a budai lakásban, amit külhoni magyaroknak szánt pénzből vásároltak egy másik alapítvány nevében. Azt a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány (MTHA) vette, amelynek Veress László munkatársa a kuratóriumi elnöke, és amelynek finanszírozását egy Frank Liu nevű tajvani üzletember biztosította. Minderről itt lehet olvasni bővebben.

Juhász Péter szerint az MTHA az Ábel Alapítványt, a tibódi villa tulajdonosának szervezetét is támogatta több mint 30 millió forinttal. A helyiek szerint nem ez az egyetlen ingatlana a környéken.

Juhász Péter videóját itt lehet megnézni:

Frissítés: Miként azt decemberben megírtuk, az Országgyűlés elnöke a cikkben foglaltakra úgy reagált, hogy "Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig privát útjain – Veress László tibódi házát és Kövér Lászlónak ehhez a házhoz semmi köze sincsen."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt