Visszaszól az Elkúrtuk színésze Molnár Áronnak: „Azt hittem, te egy korrekt csávó vagy”

színház
2021 december 17., 09:21

„Az ominózus Arany Medál-díjhoz kötődő írásod kapcsán pedig kiállok kolléganőm, Gubás Gabi és minden olyan kollégám mellett, akik hasonló támadások és számonkérések miatt majd félnek elvállalni egy, az Elkxrtukhoz hasonló munkát. Mert az éppen neked vagy az„elitnek” nem tetsző.”

Ezt írja Mózes András színész a Színház Online-hoz eljuttatott levelében Molnár Áronnak. A noÁr mozgalom vezetője pár napja kifejtette az oldalán, hogy Gubás Gabi szerinte hazudott, amikor elvállalta az Elkúrtuk c. film főszerepét. „Gratulálok majdnem minden díjazottnak. Gubás Gabinak nem, mert elvállalta az Elkúrtuk című propagandafilmben az egyik főszerepet” - írta akkor. Itt lehet elolvasni hosszabban a gondolatmenetet.

Mózes, aki a film másik főszereplője, korábban dolgozott is együtt Molnár Áronnal. „Olyan mélyen benne vagy „Noár” szerepében, hogy már ki sem látsz belőle” - írja egykori kollégájának. Szerinte Molnár kettős mércét alkalmaz, amikor dicsőíti a színészek politikai szerepvállalását az egyik oldalon, és szörnyülködik a másik oldalon.

Mózes András az Elkúrtukban.
photo_camera Mózes András az Elkúrtukban. Forrás: Mózes András facebook oldala

Mózes azt is hosszan indokolja, hogy miért kerültek a valóságtól eltérő elemek az Elkúrtukba.

„Az „Elkxrtuk” egy percig nem állította magáról, hogy dokumentumfilm. Megtörtént események alapján létrejött, de félig fikciós mozi.”

„Azért, mert nem értettem egyet valamivel vagy nem tartottam tehetséges, esetleg legitim munkának, attól még nem írtam mindenkinek nyílt levelet és nem kommenteltem véres szájjal. Nem kértem számon. Ahogy az sem fordult elő, hogy ne néztem volna legközelebb az utcán a szemébe annak a színésznek, akivel előtte köszönőviszonyban voltam. Ezt kívánom, Áron, neked is” - inti Molnár Mózest. A teljes levelet a Színház Online-on lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.