9 nyilas döntő leggel fejezte be a meccsét a 2022-es darts-vb első fordulójában az újonc William Borland

sport
2021 december 18., 06:27

Szerdán kezdődött a karácsonyi időszak legjobban várt sporteseménye, a 2022-es PDC dartsvilágbajnokság a londoni Alexandra Palace-ban. Az esemény három hétig tart, a döntőt jövőre, egészen pontosan január 3-án rendezik a brit fővárosban.

Az eddigi játéknapokon színre lépett már a két 2021-es finalista, a címvédő Gerwyn Price és Gary Anderson is – utóbbi a most gyengébb világranglista-helyezéssel álló Adrien Lewist verte, aki hozzá hasonlóan nyert már vb-t korábban –, a legnagyobb meccset azonban két ifjú tehetség hozta össze pénteken késő este.

A 21 éves Bradley Brooks junior-világbajnokságot nyert 2020-ban, neki ez már a második profi-vb-je volt, így ő számított esélyesnek a 25 éves William Borland ellen, aki először jutott el a sportág legnagyobb presztízsű és legszórakoztatóbb tornájára.

A két fiatal kiemelkedően színvonalas és annál is izgalmasabb csatát hozott össze, végig fej fej mellett haladva jutottak el 2-2-es szettállásig a 3 nyert játszmáig tartó meccsen. Az ötödik szettben a skót Borland behúzta az első két leget, az angol Brooks azonban egyenlíteni tudott.

2-2 és 2-2 után tehát mindent eldöntő leg következett, amelyett Borland kezdett – és 9 nyíllal fejezett be.

Ilyen még nem volt a PDC-világbajnokságok történetében soha, hogy a televízió által közvetített tornán döntő leget hozzon össze valaki hibátlanul. Borland a következő körben a 15. kiemelt Ryan Searle-lel találkozik.

Íme a 9 nyilas leg:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.