Száz fölé emelkedett a Rai tájfun áldozatainak száma

katasztrófa
2021 december 19., 14:30

Legalább 72 ember halt meg a Rai tájfun miatt Fülöp-szigetek Bohol tartományában, ezzel száz fölé emelkedett a szélvihar áldozatainak száma az országban.

photo_camera Fotó: FERDINANDH CABRERA/AFP

A Rai idén a tizenötödik trópusi vihar a Fülöp-szigeteken, ebben az évben ez volt a legerősebb. Több mint 400 000 ember kényszerült otthonának elhagyására, teljes tartományokban szakadt meg az áram- és a mobiltelefon-szolgáltatás, illetve jelentős károk keletkeztek, elsősorban az ország középső részében.

A kormány katasztrófa-elhárítási hivatala korábban 31 halottat jelentett, de ekkor még nem érkezett meg a jelentés a Bohol tartományban elhunytakról. A Dinagat-szigetek tartománya vasárnap tíz halottat jelentett, de nem világos, hogy a hivatal már beleszámolta-e őket a központi statisztikába.

photo_camera Fotó: DAVE RESPONTE/AFP

A hivatalos tájékoztatás szerint a legtöbb halott a kidőlő fák vagy vízbe fulladás miatt vesztette életét.

Az áram- és a mobilszolgáltatást még nem sikerült mindenhol visszaállítani, ez megnehezíti a hatóságok dolgát is a károk pontos felmérésében. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.