A kínai sztárteniszező most már azt is tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna egy kínai vezető

külföld
2021 december 20., 06:42
comments 1

Peng Suaj, a kínai sztárteniszező most már azt is tagadja, hogy egyáltalán megvádolt egy kínai vezető szexuális zaklatással, írja a BBC.

Peng még november 2-án írt arról egy kínai közösségi platformon, hogy a volt kínai miniszterelnök-helyettes, Csang Kao-li évekig viszonyt folytatott vele, és megerőszakolta őt. A posztot fél órával a megjelenése után törölték, Peng pedig hetekre eltűnt, és nem adott semmilyen életjelet magáról.

Peng most azt nyilatkozta, hogy „sok félreértés volt” a posztjával kapcsolatban.

„Soha nem mondtam vagy írtam, hogy bárki szexuálisan bántalmazott volna. Ezt a pontot nagyon egyértelműen hangsúlyozni szeretném” - mondta Peng Suaj egy szingapúri kínai nyelvű újságnak adott videointerjúban, ami egy sporteseményen készült.

Az újságíró kérdésére azt is mondta, hogy senki sem figyeli meg őt, és mindig is nagyon szabad volt.

A Női Tenisz Szövetség (WTA) szerint azonban arról lehet szó, hogy az állam kényszeríti erre a kommunikációra a teniszezőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.