Ferenc pápa: A családon belüli erőszak „szinte ördögi”

2021 december 20., hétfő 18:46
3

Ferenc pápa „szinte ördögi” dolognak nevezte a családon belüli erőszakot egy tévén közvetített találkozón, amin egy bántalmazott anyát fogadott. Az anya négy gyerekével menekült el otthonról. A nő elmesélte történetét a pápának, majd megkérdezte, hogyan szerezhetné vissza újra a méltóságát, miután neki és gyerekeinek ennyi erőszakban volt részük.

„Számomra szinte ördögi a probléma, hiszen a lényege az, hogy bizonyos emberek önvédelemre képtelen embertársaik gyengeségét használják ki. (...) Megalázó, nagyon megalázó” - mondta a pápa, majd hozzátette, szerinte az is megalázó, ha egy szülő kezet emel a gyerekére.

„Mindig azt mondom: Soha ne pofozz egy gyereket az arcán. Miért? Mert az arcod a méltóságod."

A bántalmazott nő kérdésre válaszolva pedig a pápa azt mondta, az anya nem vesztette el a méltóságát. „Érzem a méltóságod. Ha elvesztetted volna a méltóságod, most nem állnál itt.”

Ugyanezen a találkozón Ferenc pápa egy hajléktalannal, egy diákkal és egy börtönbüntetését töltő elítélttel is szót váltott. (NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt