Hazaárulással gyanúsították meg Petro Porosenkót, Ukrajna előző elnökét

külföld
2021 december 20., 14:57
comments 1

A milliárdos oligarcha-exelnök lett a harmadik gyanúsítottja a donbasszi illegális szénvásárlási ügynek. A nyomozó hatóság hazaárulással és terrorista szervezetek támogatásával gyanúsítja Petro Porosenkót.

A nyomozók adatai szerint a donyecki és a luhanszki "népköztársaságokból" 1,5 milliárd hrvinya – több mint 15 milliárd forint – értékben szállítottak szenet Ukrajnába illegálisan a 2014-es fordulatot követően.

Az ügyben korábban két személyt gyanúsítottak meg: Viktor Medvedcsuk oroszpárti képviselő-üzletember-oligarchát és Vlagyimir Gyemcsisin volt energetikai minisztert.

Lapinformációk szerint a hatóságok múlt héten ismertették volna a gyanúsítást Porosenkóval, aki akkor előre tervezett megbeszéléseken vett részt külföldön.

Petro Porosenko ortodox karácsonyi szentáldozáson Kijevben, 2019 januárjában
photo_camera Petro Porosenko ortodox karácsonyi szentáldozáson Kijevben, 2019 januárjában Fotó: Maxym Marusenko/NurPhoto

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.