Péterfalvi Attila arra kér mindenkit, ha lehet, a két ünnep között ne igényeljen közadatot

POLITIKA
2021 december 20., 14:53
comments 16

„Az információszabadságot felügyelő szerv vezetőjeként (...) ezúton szeretném az adatigénylőket megkérni, hogy az ünnepek alatt vegyék figyelembe azt, hogy sok állami, önkormányzati szervnél igazgatási szünetet rendeltek el, illetve a munkatársak szabadságuk alatt otthonukban pihennek, családjuk körében
ünnepelnek” - írja közleményében Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) elnöke.

„Mindenkitől elvárható, hogy a szolidaritás és egymás megbecsülése nevében ezt tiszteletben tartsa, hiszen az információszabadság alkotmányos joga egyébként is végső soron a közösséget kell, hogy szolgálja.”

Péterfalvi tehát lényegében azt kéri az adatigénylőktől, hogy ha lehet, a két ünnep között ne igényeljenek adatot. Mindezt úgy, hogy az állami szerveknek az ünnepek között elrendelt igazgatási szünet nélkül sem kellett annyira törniük magukat a közadatigénylések megválaszolása érdekében, hiszen a törvényben meghatározott kétszer 15 napos határidő a veszélyhelyzet idején legtöbbjüknek kétszer 45 napossá nőtt. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.