Újabb kempinget építhetnek be apartmanokkal a Balaton partján

2021 december 22., szerda 7:56
1

Apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa – írja a 24.hu. A lapnak Molnár Tibor, az Inter-Art Home Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, és hogy csak a terület egy részére képzelte el az apartmanokat és a sorházat, a másik részén mobilházakat építenének fel, amelyek továbbra is fogadhatnak turistákat. Úgy fogalmazott, egy alapvetően „zöld identitású” beruházást szeretne.

A 24.hu azt írja, a Strand-Holiday helyén jelenleg apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig letarolták. Balatonakalinak néhány évvel ezelőtt még három kempingje volt, ezekből egy maradt, azt pedig Mészáros Lőrinc cége vásárolta meg 2017-ben.

De nemcsak a balatonakali kemping maradt zárva, a 24.hu szerint a szintén vízparti vonyarcvashegyi kemping sem fogadott már vendégeket idén. Ez a terület 2020 nyarán került új tulajdonoshoz, a Favorit Vitalis Egészségügyi, Gyógyüdülő és Szálloda Kft.-hez, aminek ügyvezetője azt mondta, még nem tud választ adni a kérdésre, hogy mi lesz a terület sorsa

Eközben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist oldaláról pedig eltűnt a zalakarosi Termál Kemping. A kemping tulajdonosának, a Queenstown Real Estate Kft.-nek az ügyvezetője, Bozsánovics Bernadette azt mondta, a Termál Kemping a 2022-es szezonban felújítás miatt nem nyit ki, és várhatóan 2023-ban nyit csak újra, de arra már nem válaszolt, hogy a felújítás milyen fejlesztéseket takar.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt