Újabb kempinget építhetnek be apartmanokkal a Balaton partján

balaton
2021 december 22., 07:56
comments 1

Apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa – írja a 24.hu. A lapnak Molnár Tibor, az Inter-Art Home Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, és hogy csak a terület egy részére képzelte el az apartmanokat és a sorházat, a másik részén mobilházakat építenének fel, amelyek továbbra is fogadhatnak turistákat. Úgy fogalmazott, egy alapvetően „zöld identitású” beruházást szeretne.

A 24.hu azt írja, a Strand-Holiday helyén jelenleg apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig letarolták. Balatonakalinak néhány évvel ezelőtt még három kempingje volt, ezekből egy maradt, azt pedig Mészáros Lőrinc cége vásárolta meg 2017-ben.

De nemcsak a balatonakali kemping maradt zárva, a 24.hu szerint a szintén vízparti vonyarcvashegyi kemping sem fogadott már vendégeket idén. Ez a terület 2020 nyarán került új tulajdonoshoz, a Favorit Vitalis Egészségügyi, Gyógyüdülő és Szálloda Kft.-hez, aminek ügyvezetője azt mondta, még nem tud választ adni a kérdésre, hogy mi lesz a terület sorsa

Eközben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist oldaláról pedig eltűnt a zalakarosi Termál Kemping. A kemping tulajdonosának, a Queenstown Real Estate Kft.-nek az ügyvezetője, Bozsánovics Bernadette azt mondta, a Termál Kemping a 2022-es szezonban felújítás miatt nem nyit ki, és várhatóan 2023-ban nyit csak újra, de arra már nem válaszolt, hogy a felújítás milyen fejlesztéseket takar.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.