Igazságot Kakszi Lajosnak, Gabennek, Rókának, Cingárnak, Csokinak és Sanyinak!

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 24., péntek 9:20
5

2019 szenzációja egy dél-koreai film volt, ami arról szólt, hogy néhány ember magát másnak kiadva bejutott egy gazdag család modern építésű villájába, ahol aztán mindenféle kalamajkába keveredtek, például mások elől kellett bujkálniuk, de rövid időre szerelem is szövődött, közben pedig a néző elgondolkodhatott azon, mekkorák a különbségek gazdagok és szegények között.

Pong Dzsunho (Bong Joon-ho) filmje, az Élősködők ezzel akkora hatást ért el, hogy 2020-ban megnyerte a legjobb film, a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv és a legjobb nemzetközi film díját is. Az Amerikai Filmakadémiától ilyen magas elismerést még nem kapott külföldi film.

Csakhogy van egy kis bibi: az egész rohadtul bűzlik! Ezt a filmet valahol láttuk már, méghozzá jóval korábban…

Az a nagy büdös helyzet, hogy Dél-Korea jön egypár Oscar-díjjal Magyarországnak és egy hatalmas bocsánatkéréssel Kakszi Lajosnak, Gabennek, Rókának, Cingárnak, Csokinak és Sanyinak!

A 2010-es Üvegtigris 3-ban ugyanis már szinte minden benne volt, ami az Élősködőkben is.

Hiszen Rudolf Péter filmje arról szól, hogy pár ember magát másnak kiadva bejut egy gazdag család modern építésű villájába, ahol aztán mindenféle kalamajkába keverednek, például mások elől kell bujkálniuk, de rövid időre szerelem is szövődik, közben pedig a néző elgondolkodhat azon, mekkorák a különbségek gazdagok és szegények között.

PARAZITA A TIGRISEN

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt