A világ legszórakoztatóbb sportjának hívei álmukból ébresztve is tudják, hogy 2022 már másfél hete elkezdődött

sport
2021 december 26., 18:09
comments 11

Nem vagyok benne biztos, hogy napjaink kiemelt eseményének szervezői nyugodtak és magabiztosak pillanatnyilag. A 2022-es PDC dartsvilágbajnokság ugyanis hagyományosan Nagy-Britanniában, közelebbről Londonban, az Alexandra Palace-ban zajlik, a szigetország pedig az omikron variáns által hajtott ötödik koronavírus-hullám egyik melegágya, ahol mostanában százezres napi újeset-számokat detektálnak.

A játékosokat ugyan folyamatosan tesztelik, ám az esemény a tavalyi, kivételesen zárt kapus szisztémával szakítva ismét telt házas közönség előtt zajlik, és ez komoly kockázatokat jelent. Annál inkább, hogy második fordulós mérkőzése után kiderült: a reaktiválódott egykori világbajnok, a holland Raymond van Barneveld elkapta a fertőzést. A rossz híren belül bizonyos értelemben jó hír, hogy az 54 éves legenda – sokak kedvence, az enyém is – betegsége nem befolyásolja a menetrendet, mivel 3-1-re kikapott szegény a 2018-as vb-győztes Rob Crosstól.

A Professional Darts Corporation világbajnoksága nemcsak rendre a kiemelkedő televíziós népszerűségre szert tett kocsmasport legfontosabb eseménye, hanem egyben a karácsonyi és az újévi időszak első számú szórakoztatóipari produkcióinak egyike is. Amikor december 15-én elkezdik dobálni a nyilakat a jórészt pocakos férfiak – az indulók közt mutatóba szokott lenni két nő is, közülük idén is Fallon Sherrocknak jutott kiemelt figyelem –, akkor először bukkan fel a publikum szeme előtt fixen az új évet közelebb hozó jelzés. Ennek oka, hogy bár a vb mindig idén kezdődik, ám jövőre ér véget.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.