Kisétált a kormányülésről az izraeli miniszterelnök, miután megtudta, hogy koronavírusos a lánya

külföld
2021 december 26., 16:23

Karanténba vonult Naftali Bennett izraeli miniszterelnök, miután kiderült, hogy 14 éves lánya koronavírus-fertőzött. Bennettet a vasárnapi kormányülésen érte a hír, és bár a kormányülés előtt elvégzett egy gyorstesztet, ami negatív eredményt mutatott, kisétált a miniszterei közül.

Bennett lánya az izraeli sajtó szerint minden oltását megkapta.

A miniszterelnök otthonában lesz karanténban, a lányától elkülönítve, amíg nem lesz negatív PCR-tesztje.

Bennettnek ez már a második karanténja mióta Izraelben beindult az omikron-vírusvariáns terjedése, korábban azért kellett karanténba vonulnia, mert találtak egy koronavírus-fertőzöttet azon a repülőjáraton, amin a miniszterelnök és kísérete is utazott az Egyesült Arab Emírségekből haza Izraelbe.

Bennetten kívül egy másik kormánytag, Yifat Shasha-Biton oktatási miniszter is karanténban van, ugyanis az ő gyereke is elkapta a koronavírust. (Jerusalem Post)

UPDATE 20:30

Még vasárnap megérkezett az izraeli kormányfő negatív PCR-teszteredménye, eszerint nem kapta el a lányától a vírust.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.