14 feljelentés alapján 4 eljárás zajlik a „Városháza-ügycsoportban”

2021 december 28., kedd 17:54
2

Többek között csalás, vesztegetés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt nyomoznak a „Városháza-ügycsoportban” - válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére. Kocsis-Cake arra volt kíváncsi, milyen gyanú alapozta meg az ügy érintettjeinél, köztük a Fővárosi Önkormányzat több vezetőjénél tartott házkutatásokat.

A házkutatásokról Karácsony és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta, „kreált álbizonyítékok alapján indított nyomozás során szállták meg a rendőrök a Városházát, az akció célja pedig a figyelem elterelése a kormányzat számára kínos ügyekről”.

Pintér válasza szerint az ügyben összesen 14 feljelentés érkezett, a feljelentők között volt Budai Gyula fideszes politikus és a főváros nevében Karácsony Gergely főpolgármester is. A hasonló feljelentéseket a nyomozók egyesítették, így összesen négy eljárás zajlik. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt