14 feljelentés alapján 4 eljárás zajlik a „Városháza-ügycsoportban”

POLITIKA
2021 december 28., 17:54
comments 1

Többek között csalás, vesztegetés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt nyomoznak a „Városháza-ügycsoportban” - válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére. Kocsis-Cake arra volt kíváncsi, milyen gyanú alapozta meg az ügy érintettjeinél, köztük a Fővárosi Önkormányzat több vezetőjénél tartott házkutatásokat.

A házkutatásokról Karácsony és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta, „kreált álbizonyítékok alapján indított nyomozás során szállták meg a rendőrök a Városházát, az akció célja pedig a figyelem elterelése a kormányzat számára kínos ügyekről”.

Pintér válasza szerint az ügyben összesen 14 feljelentés érkezett, a feljelentők között volt Budai Gyula fideszes politikus és a főváros nevében Karácsony Gergely főpolgármester is. A hasonló feljelentéseket a nyomozók egyesítették, így összesen négy eljárás zajlik. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.