Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Benkő Tibor: Idén 16 halálos áldozata volt a covidnak a honvédségnél

2021 december 28., kedd 13:45
1

Összesen 16 halálos áldozata volt a járványnak 2021-ben a katonák és honvédelmi alkalmazottak körében - mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit FM egyik műsorában. A honvédségnek „sok-sok árvája van”, akik támogatásában a katonák tapasztaltak, de úgy fogalmazott, „elveszett emberünket pótolni nem tudjuk”. A honvédelmi szerveknél október végén rendelték el a kötelező oltást, a vakcina első dózisát december 1-ig kellett felvenni a dolgozóknak.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lőtéren 2021. szeptember 29-én Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A rádióban Benkő beszélt a hathavi illetményről, amit a honvédség tagjai a kormány döntése alapján kapnak, illetve közölte, hogy január elsejétől 10 százalékos illetményfejlesztésre számíthatnak.

A lengyel-fehérorosz határon kialakult migrációs válsággal kapcsolatban azt mondta, hogy a magyar honvédség 50 katonája felkészült arra, hogy elinduljon a határra segítséget nyújtani, ha Lengyelország igényt tart rá.

Az ukrán-orosz feszültségre úgy reagált, hogy „józan ésszel gondolkodva, most ott nem lehet háború”. Benkő szerint Ukrajnának „jó szomszédsági kapcsolatra” kellene törekednie mind Oroszországgal, mind pedig Magyarországgal. A miniszter azt mondta, hazánk azért nem támogatja Ukrajna NATO-csatlakozását, mert ők nem voltak jó szövetségeseink a kárpátaljai magyarokkal való politikájuk tekintetében. (Via ATV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt