Februárban újra Orbán-Putyin

POLITIKA
2021 december 30., 15:23
comments 8
Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor 2015. február 17-én Budapesten
photo_camera Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor 2015. február 17-én Budapesten Fotó: Képszerkesztőség/Tuba Zoltán

Szijjártó Péter külügyminiszter intenzív orosznapot tartott csütörtökön Moszkvában: előbb átvette a „Barátságért” kitüntetést a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében elért eredmények miatt Szergej Lavrov külügyminisztertől, majd bejelentette, hogy 2021 volt minden idők legeredményesebb éve a magyar-orosz együttműködés szempontjából. Ezt a mérföldkövet a két ország vezetője szeretné közösen is megünnepelni.

„Orbán Viktor miniszterelnök február elején találkozik majd Vlagyimir Putyin elnökkel, az előkészítés már zajlik, szeretnénk, ha 2022-ben is lenne néhány mérföldkő a kapcsolatainkban”

- írta Facebook-oldalán a külügyminiszter, aki szerint a találkozó főbb témái

  • a Paksi Atomerőmű projektje,
  • a Szputnyik gyártására is kalibrált Nemzeti Oltóanyaggyár, az űrtechnológiai együttműködés,
  • a záhonyi térség szerepének erősítése a kelet-nyugat irányú vasúti forgalomban,
  • valamint az Oroszország felé irányuló magyar élelmiszeripari export fellendítése lesznek.

Arról, hogy mi lesz a helyszíne a találkozónak, a külügyminiszter egyelőre nem adott pontos felvilágosítást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.