Gulyás Gergelyt érte a megtiszteltetés, hogy folytassa Novák Katalin családpolitikáját

POLITIKA
2021 december 30., 16:53
Gulyás Gergely interjút ad a 444-nek 2014-ben.
photo_camera Gulyás Gergely interjút ad a 444-nek 2014-ben. Fotó: Botos Tamás/444

„A családokért felelős tárca nélküli miniszter általános jogutódja a Miniszterelnökséget vezető miniszter” - áll a csütörtökön megjelent kormányrendelet első pontjában, ami alapján a nemrég lemondott Novák Katalin feladat- és hatáskörét Gulyás Gergely veszi át.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban ő felel majd a kormányban a szociál- és nyugdíjpolitikáért, továbbá a gyermekek és az ifjúság védelméért.

Novák Katalinra utalt idáig többek között az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító, idén februári kormányrendelet is, ami miniszteri engedélyhez köti az egyedülálló szülők örökbefogadását.

Orbán Viktor kormányfő karácsony előtti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre erősítette meg, hogy a Fidesz Novák Katalint fogja jelölni köztársasági elnöknek, ezért a miniszter néhány napra rá jelezte, hogy távozik a kormányból, hogy minden erejével az előtte álló feladatra koncentrálhasson.

A családügyekben magát minden fronton és rendszeresen exponáló Novák, aki a miniszterelnök szavait az egész családját érintő felkérésként illette, azt mondta, férjével és gyerekeivel közösen döntöttek úgy, hogy vállalják a feladatot.

Gulyás esetében ez biztosan nem így történt, mert a politikusnak a Miniszterelnökség oldalán elérhető miniszteri bemutatása szerint, ami minden miniszter esetében beszámol a családi állapotról, nincs felesége, és nincsenek gyerekei sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.