Tilos a tetoválás a kínai focistáknak

külföld
2021 december 30., 06:15
comments 1

„Szigorúan tilos új tetoválást csináltatniuk” a kínai fociválogatott tagjainak, szól egy frissen megjelent központi utasítás. Ugyanez vonatkozik az utánpótlásra is. A már meglevő tetoválásokat tanácsos eltávolítani, különleges esetben eltakarhatják edzés vagy meccs közben. Utóbbi amúgy is a játékosok szokásává vált az elmúlt években, mióta a kínai vezetés hadat üzent a tetoválásoknak.

Más külsőségeket is próbálnak visszaszorítani: tavaly azért fújtak le egy női focimeccset, mert egyes játékosoknak festett volt a hajuk. (AFP)

photo_camera Fotó: ZHONG ZHENBIN/Imaginechina via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.