Vizsgálatot indít az úszószövetség Szilágyi Liliána apja ügyében

2021 december 30., csütörtök 17:59
3
Szilágyi Liliána a nõi 200 méteres pillangóúszás elõfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 26-án Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Közleményt adott ki csütörtök este Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (MÚSZ), aki elrendelte a szövetség fegyelmi és gyermekvédelmi bizottságának vizsgálatát Szilágyi Zoltán edzői tevékenységével kapcsolatban.

A döntésre azután került sor, hogy az edző lánya, Szilágyi Liliána szerdán arról nyilatkozott, hogy apja gyerekkorában rendszeresen bántalmazta testileg, lelkileg és szexuálisan is.

A szövetség közleménye szerint a testületek feladata valamennyi érintett meghallgatásával feltárni, hogy „a Stamina SK-t irányító Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e, és ha igen, milyen mértékben a szövetség etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát”.

Wladár leszögezte a közleményben, hogy bántalmazásnak nincs helye az uszodában, és ezt az ügyet is a lehető legalaposabban szeretnénk kivizsgálni, hogy a végén felelős döntés születhessen.

Szilágyi Zoltánnak, ahogy a közlemény emlékeztet, idén volt már egy fegyelmi ügye, miután egy versenyen minősíthetetlen hangnemben támadt a versenybíróság vezetőjére, amiért korábban a kisebbik lányát, Gerdát kizárták egy szabálytalanság miatt az egyik hátúszószámból. Szilágyi Zoltán akkor írásbeli megrovásban részesült.

Az edző csütörtökön nyílt levélben reagált a vádakra, amiket visszautasított. Feljelentést helyezett kilátásba, és arra kérte lányát, hogy többet ne használja a családnevét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt