Shabi Michaeli és Milkovics Pál cége megvette a Jazzy-t és a Klasszik rádiót

Média
2021 december 31., 13:27
comments 4

2021. december 31-étől a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. lett a 90.9 Jazzy Rádió és Klasszik Rádió 92.1 tulajdonosa - közölte a médiacég. A két rádió vezetését továbbra is Suri Imre, a Magyar Jazz Rádió Kft. eddigi ügyvezetője fogja össze, a műsorgyártás változás nélkül folytatódik. A médiavállalat jelenleg a 168 Óra, a 168.hu, az ingyenes Pesti Hírlap, az ELLE, az ELLE Decoration és az elle.hu kiadója.

photo_camera Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Dimeny Andras

„Modern médiavállalatként fontos, hogy minél változatosabb legyen a portfóliónk, nem állhatunk meg a nyomtatott és online kiadványoknál. A Jazzy-t és a Klasszik rádiót is kategóriájában nagyon erős márkáknak tartom, amelyek komoly értéket képviselnek a hazai médiapiacon” - nyilatkozta Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója. Mint mondja, szereték új tulajdonosként megőrizni a két rádió tartalmi színvonalát.

Shabi Michaeli grúz-izraeli üzletember idén nyáron vásárolt 50 százalékos tulajdonrészt a médiacégben, a másik 50 százalék Milkovics Pál tulajdona. Michaeli ingatlanbefektetőként és a Princess pékséglánc tulajdonosaként ismert, de olyan kormányzati bizniszekkel kapcsolatban is felmerült a neve, mint a letelepedési kötvények kereskedelme, ezért többször hozták kapcsolatba Rogán Antallal és Habony Árpáddal.

Októberben viharos körülmények között távozott a Pesti Hírlap főszerkesztője és két szerkesztője, miután a lap olyan egy hét alatt két olyan címlappal jelent meg, amelyet velük nem egyeztettek: egyszer egy Márki-Zay Péterrel határozottan ellenszenves, egyszer pedig egy Dobrev Klárával feltűnően szimpatizáló címlapszövegekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt