Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Hétfőtől nem lehet szabadon beutazni Ausztriába egy Janssen-oltással

január 3., hétfő 13:55
11
Janssen-vakcina Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ausztria a továbbiakban nem fogadja el teljes értékű oltásként a Janssen vakcinájának egyetlen adagját - írja az osztrák közszolgálati ORF-re hivatkozva hétfő délután a hvg.hu.

A novemberben meghozott, de hétfőn életbe lépő járványügyi szabályok szerint azoknak az osztrák lakosoknak, illetve Ausztriába utazóknak, akik csak a Johnson&Johnson egydózisú vakcináját kapták meg, fel kell venniük még egy oltást. (Az osztrák hatóságok a Pfizer–Biontech vagy a Moderna oltóanyagát ajánlják.)

260 ezer ember kapott Janssen-oltást Ausztriában, közülük 75 ezer embert érint ez a szabályozás - ők nem vettek még fel emlékeztető oltást. A hatóságok névre szólóan tájékoztatják ezeket az embereket az intézkedésről.

A védettségi igazolványuk érvényét veszíti, amennyiben nem oltatják be magukat újra, így egész napos kijárási korlátozás lesz érvényes rájuk.

A változás a magyarokat is érinti, mert a beutazás során sem fogadják el a hatóságok immáron az egyetlen Janssen-oltást.

Aki nem rendelkezik megfelelő védettséggel, vagy nem tudja igazolni, hogy átesett a fertőzésen, annak 10 nap karantént ír elő a szabályzás, ez alól pedig csak egy 5. napon végzett negatív PCR-rel mentesülhetnek. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt