Úton van Rómába Homonnay Gergely ügyvédje

GYÁSZ
2022 január 03., 13:16
comments 1

A család meghatalmazásával hétfőn délután már úton volt Rómába az olasz fővárosban január elsején meghalt magyar ellenzéki aktivista, Homonnay Gergely ügyvédje. Marczingós László a 444-nek azt mondta, hogy a Homonnay halálának ügyében indított nyomozás szerinte gondos kezekben van az olasz hatóságoknál. Az ügy iránt érdeklődők híréhségét azzal igyekezett csillapítani, hogy a nyomozó hatóságok ilyen esetekben az elhunyt családjának se feltétlenül adnak ki információkat a nyomozás állásáról.

Mivel az ügy Marczingós szerint "eléggé zavaros", és hiteles információt viszont rajta kívül végképp nem kaphat senki, azt kérte a hazai hírfogyasztóktól, hogy "kezeljenek fenntartásokkal" minden, az ügyben megjelenő információt.

Az ügyvéd első dolga lesz Rómába érve, hogy Homonnay testének hazaszállíttatásáról intézkedjen.

A Homonnay híressé vált macskája, Erzsi sorsa iránt aggódók kedvéért elmondta, hogy az állatot ő fogja elhozni Rómából. Az új gazdája pedig olyan ember lesz, akit a macska ismer, alkalmilag lakott is nála, és maga Homonnay is azt szerette volna, hogy Erzsi hozzá kerüljön adott esetben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.