Nem mondja meg a Főügyészség, hogy miért nem veszik őrizetbe Völner Pált

POLITIKA
2022 január 04., 09:46
comments 15

Többszöri kérdésre sem indokolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy miért hagyták szabadlábon a korrupciós botrányba keveredett Völner Pált - írja a Népszava. Az egyetlen retorzió tehát, ami eddig érte őt, az az, hogy felfüggesztették a mentelmi jogát.

photo_camera Völner Pál Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Bár Völner rendszeresen fogadott el kenőpénzt a végrehajtói kar elnökétől, Schadl Györgytől, és az ügyészség által a Parlament mentelmi bizottságának küldött dokumentumban konkrét vádpontok és összegek szerepelnek, az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség eddig csupán gyanúsítottként hallgatta ki a képviselőt, december közepén. Eközben viszont az állásukat Schadl megvesztegetésével szerző végrehajtókat már őrizetbe vették. Mivel nem kezdeményezték Völner letartóztatását, így továbbra is bejárhat a Parlamentbe szavazni, felszólalhat és törvényt is javasolhat.

A lap ellenzéki pártokra hivatkozva azt írja, ez beleillik abba a sorba, ahogy a Fidesz számára kínos ügyekben Polt Péter hivatala látványosan lassan vagy egyáltalán nem is lép.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt