Németh Sándor: A korrupciónál vagy a gyűlölködésnél összehasonlíthatatlanul nagyobb probléma a globalisták természetellenes törvénykezése

POLITIKA
2022 január 04., 10:21
comments 36

Pár nappal azután, hogy a Hit Gyülekezete fizetett hirdetésben hozta le Hszi Csin-ping kínai államfő újévi üzenetét, megjelentették a kormánnyal kifejezetten jó viszonyt ápoló „egyház” vezetőjének, Németh Sándornak az újévi beszédét is.

A kormány 2020-ban kötött megállapodást a Hit Gyülekezetével, melynek értelmében a Németh Sándor vezette gyülekezet állami és önkormányzati intézményekkel azonos támogatásra lett jogosult. Most pedig Németh elég egyértelműen kiállt a kormány mellett, hiszen beszédében a lap összefoglalója szerint arról beszélt, hogy

„a 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt”.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a kormány és az egyház között létrejött új, átfogó szerződés aláírásán a Karmelita kolostorban 2020. július 24-én
photo_camera Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a kormány és az egyház között létrejött új, átfogó szerződés aláírásán a Karmelita kolostorban 2020. július 24-én Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Vidám Vasárnap című műsor újévi kiadásában Németh arról beszélt, hogy „a törvényalkotás eddig a természet és a tízparancsolat alapján történt. Nyilván nem volt ez tökéletes, de alapvetően figyelembe vették a természetet. Ma azt látjuk, hogy olyan törvénykezési folyamat indult el, főleg a nyugati világban, amely teljesen figyelmen kívül hagyja a természetet, például a szexuális törvényt, a házasság törvényét, ezért ez fundamentális probléma az emberiség számára. Nem egy kis következmény, hanem egy alapprobléma.”

Németh kitért arra is, hogy súlyos probléma ugyan a korrupció vagy a gyűlölködés, de szerinte Jézus ezeket a törvénytelenség következményének nevezte, és mint mondta, ennél összehasonlíthatatlanul nagyobb probléma az, hogy „elkezdődött egy természetellenes törvénykezés, és úgy tűnik, hogy nem áll le, és Magyarország is ennek a fenyegetettsége alatt áll. Ez a természetellenes törvénykezés összefüggésben van a globalizmus eszméjével, illetve mozgalmával”.

Ezért szerinte a legnagyobb kérdés a magyarok számára, hogy vajon kinek a kezébe kerül az állam irányítása. Szerinte vagy „a globalisták hazai képviselői, aktivistái kezébe kerül az államhatalom – itt mind a három ágazatára gondolok – irányítása, és Magyarországon gyors fölzárkózás indul el a törvénytelen, természetellenes törvénykezésben, hogy utolérjék, fölzárkózzanak a nyugati világhoz? Vagy pedig az államhatalmat továbbra sem a globalisták érdekeire fogják felhasználni tavasztól, hanem az itteni állampolgárok javaira és érdekeire használják föl? Óriási különbség van a kettő között.” Németh ezt olyan súlyos kérdésnek nevezte, amilyen „talán nem is volt még a magyar történelemben”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.