Tiborcz István bankja előre megy, nem hátra

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 4., kedd 13:05
9

Még mindig nehéz megemészteni azt a december 30-i hírt, miszerint a BDPST Zrt. üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. Vagyis a 35 éves Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének cége többségi tulajdonosa lesz egy olyan banknak, amelyben a magyar állam is közel 6 százalékos részesedéssel bír. Nem véletlen, hogy a Gránit Bank december 9-i karácsonyi rendezvényén Varga Mihály is beszédet mondott, hiszen a tulajdonosi joggyakorló a Pénzügyminisztérium. Igaz, a karácsonyi rendezvényen egy szó sem hangzott el arról, hogy még szilveszter előtt új többségi tulajdonosa lesz a banknak.

A tranzakció még nem zárult le teljesen.

„A BDPST Zrt. a jogszabályoknak megfelelően benyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz, az elbírálás folyamatban van”

- közölte Tiborcz István cége. Ez ugyan már csak puszta formalitás, de a végső pecsétet a Matolcsy György által elnökölt MNB-nek kell rányomnia a papírokra.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt